Přihlášky na YSF FEBS 2024

Young Scientific Forum (YSF) je čtyřdenní konference pro vybrané mladé vědce z celé Evropy! Po úspěšném výběru na akci jste také zváni k účasti na hlavním kongresu FEBS (se stejným posterem)! Letos jsme se zúčastnili YSF v Tours ve Francii a bylo to prostě skvělé. Představte si akci, kde se můžete setkat s podobně smýšlejícími vrstevníky (Ph.D. studenty a postdoktorandy), kde můžete diskutovat o vědeckých tématech, networkovat v uvolněném prostředí a dozvědět se více o kariérním rozvoji ve věde. Ve skutečnosti je YSF skvělou příležitostí setkat se s dalšími mladými vědci, naučit se nové trendy ve STEM oborech a navázat kontakty, které by mohly podpořit… Čti dále

Postřehy z Prague Protein Spring 2023

Publikovala: Veronika Vetýšková | 25. 05. 2023 11:12

Prague Protein Spring (PPS) je konference, která se koná v Praze již od roku 2010 každé dva roky. Bohužel kvůli covidovým restrikcím byla poslední konference v roce 2018. PPS bylo tedy obnoveno po pěti letech a opět sklidilo velký úspěch. Téma letošní konference s názvem “Proteiny a nemoci” bylo tentokrát zvoleno dle mého úsudku velice aktuální. Konferenci pořádali tři zkušení profesoři, a to Jiří Vondrášek z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR, Mikael Olivenberg ze Stockholm University a v neposlední řadě Michele Vendruscolo z University of Cambridge, kteří nám skvěle odpřednášeli jejich aktuální výzkum.

Velkým lákadlem byla zahajující přednáška od Sira Alana Fershta, který je profesorem na University of Cambridge a odprezentoval nám svoje téma From engineering mutations to study folding and stability to drugging p53 oncogenic mutants. Celá konference se nesla ve velmi příjemném jarním duchu v počtu přibližně šedesáti účastníků. Nechyběla ani posterová sekce, která se dokonce protáhla o hodinu, jelikož účastníci byli opravdu natěšení a chtěli diskutovat své výsledky. Veškerý program konference naleznete na webových stránkách akce PPS.

Pokud se i vy ve svém výzkumu věnujete proteinům a program či myšlenka konference vás zaujaly, tak na ni nezapomeňte a za dva roky se určitě přihlašte také. My se vás o ní pokusíme včas informovat, ať nic nepropásnete.

Prague Protein Spring 2023